کپی رایتر کیست؟ مهم‌ترین وظیفه کاپی رایتر چیست؟

تولید محتوا » بازاریابی محتوایی » کپی رایتر کیست؟ مهم‌ترین وظیفه کاپی رایتر چیست؟

شما چقدر با شغل کپی رایتری آشنا هستید؟ آیا می‌دانید که بخش بزرگی از محتواهای تولید شده در فضای مجازی توسط کپی رایترها تهیه می‌شود؟ شاید در نگاه اول آنچنان که از ترکیب واژگان این عبارت یعنی کلمات copy  و writer برداشت می‌شود احتمالا کپی رایتر نویسنده‌ای است که مطالب را کپی می‌کند!  اما آیا این کار به سئو سایت آسیب نمی‌زند؟ مگر انتشار محتوای تکراری از نظر گوگل و دیگر جستوگرهای رایج امتیاز منفی ندارد؟ پس چرا تمامی وبسایت‌ها از این گروه تولیدکنندگان محتوا کمک می‌گیرند؟ آیا با کپی نویسی می‌توان محتوای دست اول تولید کرد؟ برای یافتن پاسخ ابتدا باید  کپی رایتینگ را بشناسیم و بفهمیم چه خصوصیاتی دارد. اگر نیاز به تولید محتوا در شهر مشهد دارید می‌توانید از خدمات تولید محتوا سلام محتوا استفاده کنید.

کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی چیست؟

کپی رایتینگ یکی از روش‌های متداول تولید محتوا در فضای مجازی است که به آن تبلیغ نویسی نیز گفته می‌شود. تولید و انتشار متنی که موجب ترغیب مخاطب شده و او را برای خرید کالا یا خدمات قانع می‌کند، کپی رایتینگ نامیده می‌شود. همانگونه که یک فروشنده موفق برای عرضه محصولات در بازار حقیقی از قدرت کلامش بهره می‌برد، طی فرآیند تبلیغ نویسی نیز صحبت‌های متقاعد کننده به منظور فروش بیشتر در فضای مجازی در غالب نوشتار به کار می‌رود.

شاید برایتان سوال باشد که تفاوت کپی رایتینگ با دیگر انواع محتوا چیست؟ کپی رایتینگ در واقع با هدف فروش انجام می‌شود یعنی تبلیغاتی است که برای جذب مشتری و هم حسی با او نوشته می‌شود و مستقیما درباره فواید و نتایج استفاده از یک محصول صحبت می‌کند. نمونه رایج تبلیغ نویسی را می‌توان در سایت‌های فروشگاهی مانند دیجی کالا در قسمت توضیحات کالا مشاهده کرد. در مقابل فضای مجازی آکنده از انواع محتواست که با اهداف گوناگون غیر از فروش انتشار می‌یابد، برای مثال بیشمار مقالات علمی هر ساله توسط محققان در اینترنت پخش می‌گردد یا هزاران سریال و فیلم سینمایی در سایت‌های دانلود فیلم منتشر می‌شود.

آشنایی با اصول تبلیغ نویسی (کپی رایتینگ)

محتوای کپی رایتینگ می‌تواند از یک جمله تا چندین صفحه متغیر باشد. می‌توان گفت در وهله اول طول یک متن تبلیغاتی اهمیت زیادی ندارد، مهم ایجاد رغبت در خواننده برای استفاده از کالا یا خدمتی مشخص است. این کشش می‌تواند با عبارتی کوتاه به وجود آید که قدرت شکل دهی یک دنیا حرف و تحلیل در ذهن خواننده را داشته باشد، همچنین چندین پاراگراف نوشته که خصوصیات و مزایای محصول را به طور کامل شرح بدهد برای پاسخگویی به سوالات و جلب اعتماد مخاطب مورد نیاز است. با آنکه کپی رایتینگ موفق نیازمند خلاقیت و نوآوری است اما رعایت چند اصل که توسط تبلیغ نویس‌های موفق به کار ‌رفته است می‌تواند مفید باشد:

  • جذابیت بیان؛ واژگان جالب توجه بخصوص در عنوان یا جملات اول متن بسیار سرنوشت ساز هستند، میزان جذابیت ابتدای محتوای تبلیغاتی مشخص می‌کند که مخاطب تا کجای متن را مطالعه خواهد کرد.
  • هم حسی با خریدار؛ نوشتار تبلیغاتی باید قدرت آن را داشته باشد که قبل از خرید کالا احساس رضایت بعد از استفاده را در خواننده ایجاد کند.
  • متقاعد کننده بودن؛ برای این منظور می‌توان به یک نیاز یا مشکل در ارتباط با موضوع اشاره کرد که تهیه و استفاده از کالای مورد نظر آن را برطرف می‌کند.
  • معرفی صادقانه محصول؛ یک تبلیغ خوب همواره حقایق را مطرح می‌کند و در توصیف کالا ویژگی‌های دروغین بیان نمی‌شود. هرچند می‌توان برای جلب توجه از اغراق و بزرگنمایی در توصیف مزایا استفاده کرد و رنگ و بوی طنز به محتوا داد، اما دروغ هرگز جوابگو نیست.
  • رعایت قوانین سئو؛ قطعا جذابیت یک متن تبلیغاتی می‌تواند مشتری را برای خرید وسوسه و متقاعد کند اما قبل از آن باید بتواند توسط مشتری پیدا شود. فقط بازی کردن طبق قوانین سئو، به محتوا کمک می‌کند توسط کاربران بیشتری در فضای مجازی دیده شود. در این راستا علی رغم نام کپی رایتینگ، به هیچ وجه کپی کردن از دیگر مطالب مجاز نیست! اما می‌توان با مطالعه دیگر مقالات از آنها ایده گرفت و با بیانی متفاوت و از دیدگاهی جدید موضوع را مطرح کرد.

چگونه می‌توان کپی رایتر شد؟

همان طور که تا اینجا متوجه شدیم کپی رایتر کسی است که برای انواع محصولات، متن‌های تبلیغاتی می‌نویسد. به عبارتی کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی می‌کند، بنابراین اولین وظیفه‌اش رعایت تمامی اصول و قوانین کپی رایتینگ است. به این ترتیب می‌بایست فعالیت‌های زیر را انجام بدهد تا موجب افزایش اثر بخشی نوشته‌هایش گردد:

  1. به صورت مداوم بنویسد. داشتن قلم رسا یکی از ضروری‌ترین مهارت‌های کپی رایتر است. خوشبختانه توانایی نوشتن با تمرین مستمر و زیاد به نحو چشمگیر قابل پیشرفت است. حتی آنان که همیشه از زنگ انشا فراری بودند، با نوشتن زیاد می‌توانند به یک کپی رایتر حرفه‌ای تبدیل شوند.
  2. به دستور زبان و اصول نگارشی و املای صحیح واژه‌ها مسلط باشد. مطالعه و تمرین دستور زبان باعث می‌شود محتوای تولیدی کمتر نیاز به ویرایش داشته باشد، همچنین باعث جمله بندی شیواتر و درک ساده تر برای خواننده می‌گردد.
  3. با اصول سئو و الگوریتم‌های رتبه بندی در فضای مجازی آشنا باشد. بحث تبلیغ نویسی می‌تواند در موقعیت‌های مختلفی از جمله روزنامه، بیلبورد، بروشور و غیره به کار رود اما در فضای مجازی قوانین سئو تعیین کننده موفقیت محتوای کپی رایتینگ است.
  4. درباره مذاکره، بازاریابی و مهارت‌های فروش مطالعه کرده و از تکنیک‌های موثر در تبلیغ نویسی کمک بگیرد.
  5. با روانشناسی کاربران آشنایی داشته باشد و مطالب را حتی الامکان برای مخاطب خاص و مصرف کننده همان محصول بنویسد.
  6. درباره محصول یا خدماتی که برای آن می‌نویسد شناخت کامل پیدا کند، در صورت امکان شخصا از آن استفاده کرده و با تمامی بخش‌های کالا مانوس شود. با این کار بهتر می‌تواند با مخاطب هم حسی ایجاد کند.
  7. از شعارهای روتین و لوث استفاده نکند، خلاق بوده و به دنبال عبارات منحصر به فردی باشد که بتواند به شعار انحصاری برند تبدیل شود.

کپی رایتر موفق کیست؟

با توجه به هدف کپی رایتینگ، می‌توان گفت کپی رایتر موفق کسی است که محتوای تولید شده توسط او قادر به جذب مخاطب و ایجاد انگیزه خرید در وی باشد. به عبارتی متنی که درباره یک کالای تجاری تهیه می‌شود هر چقدر متقاعد کننده‌تر بوده و مشتریان بیشتری را به سمت خرید سوق دهد، موفقیت بیشتری به وجود می‌آورد. به این ترتیب کپی رایترهایی که در حوزه کاری خود تمرین و ممارست بیشتری داشته و نسبت به ارتقاء دانش خود چه در حوزه نویسندگی و چه درباره کالاها و خدمات مختلف تلاش می‌کنند سریعتر به نتایج مطلوب دست می‌یابند. بر این اساس اطلاعات و تجربه بالا از محورهای اصلی موفقیت در تبلیغ نویسی است.

4.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *